+31 6 38 268 941 info@brasseriebybart.nl

Beste mensen, Na 2 jaar brasserie byBart stopt byBart op de golfbaan. Wij zi…

Beste mensen,

Na 2 jaar brasserie byBart stopt byBart op de golfbaan.

Wij zijn vanaf nu tot 1 januari nog open voor groepen vanaf 15 personen en ook voor catering kunt u natuurlijk nog gewoon bij ons terecht.

2 januari krijgen we de sleutel van het nieuwe pand in Schoonoord en gaan we daar hard aan het werk om een prachtige zaak in te richten. 1 April hopen we daar open te gaan en heerlijk voor jullie te koken!

We houden jullie zo veel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Hou ons dus in de gaten! We komen terug met nog meer passie, inspiratie en gastvrijheid!

Tot snel!

Wat een waanzinnig mooie opdracht kreeg ik laatst van waterschap vechtstromen! …

Wat een waanzinnig mooie opdracht kreeg ik laatst van waterschap vechtstromen!

De vraag was of ik de lunch kon regelen. Tuurlijk, waar mag ik de lunch heen brengen? Ergens in het veld was het antwoord.. we willen tenten met een lange tafel.. komt goed zei ik! Maar……

daar heb ik natuurlijk de hulp en expertise voor nodig van iemand die ervaren is met evenementen en feesten op locatie, dus bel ik direct WhatElze en dit was het prachtige resultaat:

En dan ineens is het zo ver! Langzaam voel je, ruik je en proef je bijna de lent…

En dan ineens is het zo ver! Langzaam voel je, ruik je en proef je bijna de lente. Ooh wat geniet ik van die geur! En net zo als de lente zijn intrede doet in de wereld om ons heen poppen langzaam gerechten op in mijn hoofd als of de inspiratie boom in mijn hoofd weer knoppen krijgt!

Nou moet ik wel even eerlijk zijn.. de lente kolder is niet de enige bron van inspiratie. Het geweldige geitenbok project( sorry Hornbach) waar ik aan mee mag doen heeft daar een enorme bijdrage aan. En daar wil een paar dingen over kwijt!

Juist in deze “eet even geen vlees week” wil ik dit misschien wel gevoelige onderwerp uit lichten. ( even voor de duidelijkheid: ik hou ook enorm van vegetarisch koken daar over een andere keer weer wat) Het is namelijk zo dat het eerder een plicht is om geitenbokken te eten dan een recht.

nou klinkt dit natuurlijk negatief, maar voor ik ga uitleggen hoe fantastisch dit product is wil ik het “zielig” gehalte even de kop in drukken. Ik snap dat ik op hete kolen loop als ik dit zeg maar jullie hebben het valst al gehoord:… we moeten geiten eten! Geiten? Ja geiten! Die dieren die tot nu toe volgens ons, allemaal melk geven voor die witte kaas die door salades gaat.. toch worden er jaarlijks +/-70.000 geitenbokjes geboren vaak te jong vervoerd naar zuid Europa. Tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen!!

Goed ik ben dus van mening dat we lekker geit moeten gaan eten!! Niets mis mee en niet zielig. (Oh en nee pa je gaat er niet zelf ook van mekkeren als je het eet) het sluit juist de cirkel van de geiten melk industrie! En je kunt er echt wel heerlijke dingen mee doen! Daar kwam ik vorige week achter toen ik in 2 geiten mocht gaan klaar maken voor een proef avond! Super!!

Paddenstoelen!! Het is alweer een aantal weken paddenstoelen tijd en zoals somm…

Paddenstoelen!!

Het is alweer een aantal weken paddenstoelen tijd en zoals sommigen van jullie weten ben ik gek op die dingen! Het is altijd weer gekkenhuis in mijn hoofd zodra de eerste paddenstoel zich weer laat zien. Soms tot ergernis van mijn vrouw kan ik niet meer normaal in de natuur lopen. Toen we net getrouwd waren dacht ze nog dat het romantisch was als ik voorstelde om eens lekker te gaan wandelen. Maar al snel bleek dat ik als een jonge hond door de berm of door de bossen rende om de pareltjes van de herfst te vinden…. niet echt romantisch dus.. gelukkig bedacht mijn lieve vrouw dat mee helpen met zoeken een betere oplossing was dan proberen om mij aan te lijnen.

Goed jullie willen natuurlijk zien wat ik doe met die paddenstoelen gekte in mijn hoofd…. zie hier onder:

Eendenborst met romis eekhoorntjesbrood, rodekoolzwam, cantharellen,huisgemaakte bitterbal van bospaddenstoellen en truffel sausSpareribs…… Tja.. ik heb heel lang geen Spareribs willen serveren.. dat ik …

Spareribs……

Tja.. ik heb heel lang geen Spareribs willen serveren.. dat ik niet vaak echt lekkere Spareribs heb gehad.. maar dan is het natuurlijk juist de uitdaging om ze nu wél lekker te gaan maken! Wat heb ik dus gedaan? Ik heb me eens verdiept in Spareribs!!

Veel bedrijven koken de ribben in zware marinades waar door je meer een soort kook vlees krijgt waar je eenmaal uitgeserveerd de botjes tussen het vlees weg plukt en vervolgens het vlees weg kan sabbelen. In mijn ogen dus niet echt hoe her heurt… maar hoe heurt het dan eigenlijk wel?

Allereerst op zoek naar goede vlezige ribben.. deze vond ik bij ABZ Anloo. Vervolgens een goede dry rub. Na veel recepten uit proberen en zelf wat toevoegen en weg laten heb ik in mijn optiek eindelijk de goede balans. Dan gaat het beginnen!

Marineren:

De Spareribs worden goed in ge wreven met de rub en daar blijven ze 24 uur in liggen.

De fik er in:

Ik heb op mijn terras een prachtige smokey Joe daar gaan we ze op garen! Eerst 3 uur op lage temperatuur garen met een vuur van eikenhout. Als ze lekker gerookt zijn krijgen ze nog een 2e garing vacuüm getrokken gaan ze nog 2 uur in de oven op 100c stoom en voilá het wachten wordt beloond met een heerlijke smokey Sparerib!!!!Tja het is natuurlijk jammer! Maar ik ben ongelofelijk trots op brasserie byBart…


Tja het is natuurlijk jammer! Maar ik ben ongelofelijk trots op brasserie byBart! Dus daar wil ik nu al mijn aandacht aan besteden! Catering blijf ik natuurlijk doen!

Leuk leuk leuk!!We hebben 2 kaarten voor GuusMeeuwis over! Dus die gaan we maar …

Leuk leuk leuk!!We hebben 2 kaarten voor GuusMeeuwis over! Dus die gaan we maar verloten!

Dinsdag 13 juni 2017 vanaf 16.00 in het
Philips Stadion Eindhoven

De kaarten zijn niet door te verkopen dus je moet zeker weten dat je bovengenoemde datum vrij bent!

Like onze Facebookpagina
en deel+like dit bericht.

Wij laten uiterlijk 10 juni horen wie er heeft gewonnen zodat je de kaarten nog op tijd kunt ophalen bij brasserie byBart.

We hebben 2 kaarten voor GuusMeeuwis over! Dus die gaan we maar verloten! Dins…

We hebben 2 kaarten voor GuusMeeuwis over! Dus die gaan we maar verloten!

Dinsdag 13 juni 2017 vanaf 16.00 in het
Philips Stadion Eindhoven

De kaarten zijn niet door te verkopen dus je moet zeker weten dat je bovengenoemde datum vrij bent!

Like onze Facebookpagina en deel dit bericht. Wij laten uiterlijk 10 juni horen wie er heeft gewonnen zodat je de kaarten nog op tijd kunt ophalen bij brasserie byBart.


Beste mensen, Na de super geslaagde wijnproeverij van afgelopen winter is het …

Beste mensen,

Na de super geslaagde wijnproeverij van afgelopen winter is het nu de hoogste tijd voor een culinaire lente avond! Zaterdag 6 mei is het zo ver. Het is kort dag dus schrijf je snel in voor deze top avond. We maken voor jullie heerlijke lente gerechtjes en natuurlijk serveren we daar mooie wijnen bij!

Wat kan je verwachten?

– Een lekker 4 gangen lente menu met bijpassende wijnen
– Gastvrijheid
– Gezelligheid
– Live muziek

Wat kost dat?
€45,- p.p.
Reserveer snel want vol is vol!

(Reserveren kan via info@brasseriebybart.nl of via 0638268941)


Hallo allemaal. Vanaf 1 april begint het seizoen alweer en dus zijn we weer op…

Hallo allemaal.

Vanaf 1 april begint het seizoen alweer en dus zijn we weer opzoek naar gemotiveerde jonge mensen om ons team aan te vullen!

Ben jij gemotiveerd, heb je al enige ervaring in de horeca Dan zoeken we jou!

Het gaat om een tijdelijk contract voor 24 – 32 uur per week

Wat wordt er van je verwacht:

– Je kunt goed met mensen overweg
– je kunt hard werken en bent niet bang om moe te worden
– je kunt zelfstandig werken en in teamverband.
– je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de weekenden te werken

Stuur je sollicitatie en cv naar:

Info@brasseriebybart.nl
Emmenaar opgepakt voor gewelddadige overval en meer dan 35 inbraken

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/113310/Emmenaar-opgepakt-voor-gewelddadige-overval-en-meer-dan-35-inbraken

Ik heb zelf nog niets gehoord maar het zou mooi zijn als het daadwerkelijk de inbreker is!

Emmenaar opgepakt voor gewelddadige overval en meer dan 35 inbraken

Een 30-jarige Emmenaar wordt verdacht van een overval in het Friese Nes, waarbij een 73-jarige man zwaar is mishandeld. Ook denkt de politie dat hij tientallen bedrijfsinbraken in de omgeving Emmen heeft gepleegd.

Hallo allemaal, Goed nieuws dit keer. Allereerst: de getuige maakt het goed! …

Hallo allemaal,

Goed nieuws dit keer.

Allereerst: de getuige maakt het goed!

Inmiddels is alles schoon en opgeruimd de nieuwe ramen zijn besteld. We zijn weer in volle gang dus jullie kunnen weer lekker genieten van het eten/ huisgemaakte taartjes,de rust en het mooie weer!

Bedankt voor jullie support! Ik hoop dat ze de dader snel pakken!!

Tot ziens byBart


Golfparc Sandur

Hallo allemaal,

Ik weet het jullie hebben al lang niets van mij gehoord. Daarom heb ik nu extra leuk nieuws!! Vanaf 1 april opent Brasserie byBart zijn deuren op de golf baan in parc sandur.
Kom allemaal genieten van de rust en het lekkere eten en drinken.

Komende zondag word er op het terras verse zalm gerookt!

Deel en like!

hou Facebook in de gaten binnenkort komt de site www.brasseriebybart.nl online voor nog veel meer informatie.

Tot snel!

Golfparc Sandur

Golfparkdreef 1, 7828 AL Emmen

Teleurgesteld door een oude vriend! Misschien ken je het wel.. Je komt een vri…

Teleurgesteld door een oude vriend!

Misschien ken je het wel.. Je komt een vriend van vroeger tegen, je groet hem en bent blij hem weer te zien. Je besluit hem uit te nodigen bij je thuis, maar dan kom je er achter dat hij niet meer is wat je verwachte!

Zo iets heb ik laatst mee gemaakt. Ik liep in de supermarkt zo als altijd iet wat chaotisch, zonder boodschappenlijst, me te laten inspireren door wat ik tegen kom. Een tijdje later loop ik bijna tegen mijn oude vriend aan.. Ik bekijk hem eens goed en besluit dan om hem mee te nemen naar huis. Mijn beeld van vroeger maakt dat de verwachtingen hoog zijn!

Als ik vroeger uit school kwam was het eerste wat ik mijn moeder vroeg: “wat eten we?..” Soms zei mijn moeder dan:
“hussemussen met je neus er tussen” (dit zei ze vaak als ze wist dat ik niet heel blij zou zijn met het antwoord en geen zin had in gezeur) maar soms zei ze macaroni! En dat was goed nieuws! macaroni was mijn vriend! Toen vond ik het fantastisch de macaroni van Knorr.

Nu ik wat ouder ben en geleerd heb voor kok, leer ik mensen al een tijd dat er niets boven zelfgemaakte pastasaus gaat, maar de verleiding was zo groot, door mijn romantische herinnering aan mijn vriend van toen, dat ik hem gewoon weer eens wou eten.

Na een paar happen kwam ik tot de conclusie dat het niet meer klikte, de liefde was weg en maakte plaats voor verontwaardiging! Hoe is het gekomen dat je bij mij op een voetstuk stond?

Soms groei je gewoon uit elkaar.

Kookstudio By Bart | Emmen

Hallo allemaal,

Binnenkort gaan de kooklessen van bybart weer van start! Er zijn nog plekken vrij.
ben jij of ken jij iemand die wel wat meer inspiratie kan gebruiken voor de dagelijkse maaltijd?

Geef je dan snel op via www.bybart.nu
of mail rechtstreeks naar info@bybart.nu

En begin met deze gezellige maar vooral leerzame kooklessen!

Deel, Like en tag en geef je op

Tot snel!

Kookstudio By Bart | Emmen

Hulde aan het brood! Voor sommige mensen is brood belangrijk…Ik ben een van die mensen, ik kan echt heel erg blij worden van een lekker vers broodje die goed belegd is! Meestal koop ik bij de bakker een Waldkorn brood om dat het gezond is en ik vind het lekker brood! Maar eens in de zoveel tijd tr…

Hulde aan het brood! Voor sommige mensen is brood belangrijk… Ik ben een va…

Hulde aan het brood!

Voor sommige mensen is brood belangrijk…

Ik ben een van die mensen, ik kan echt heel erg blij worden van een lekker vers broodje die goed belegd is!

Meestal koop ik bij de bakker een Waldkorn brood om dat het gezond is en ik vind het lekker brood! Maar eens in de zoveel tijd trakteer ik mezelf op een tijger wit! Dat zijn van die dagen dat ik echt even helemaal op ga in mijn lunch.

Mijn vrouw moet er altijd een beetje om lachen maar voor mij is het echt een genot!

Brood moet je met respect behandelen! Ik kan me er dan ook erg druk om maken als ik op een terrasje of in een lunch zaak een broodje bestel en er uit eindelijk een fantasieloos vluchtig in elkaar gerost broodje op tafel gezet wordt.

Beste mensen behandel brood met respect en geniet er even van want dat verdient het!

Een inspiratie dip…………………… Iedereen heeft er wel eens last van! …

Een inspiratie dip……………………
Iedereen heeft er wel eens last van! Bij schrijvers noem je het een writersblock, maar hoe noem je dit bij een kok? Geen idee maar ik weet wel dat ik er afgelopen week last van heb gehad!

Normaal komt de inspiratie wel bij een wandeling, een graaf tocht door mijn recepturen of een rondje door de groothandel, markt of supermarkt maar de inspiratie bleef uit! Licht in paniek zat ik te pikeren over wat ik zou maken maar daar leek het alleen maar erger van te worden.

Uit eindelijk ben ik maar gewoon naar de winkel gereden, heb wat spullen gekocht en ben begonnen met een paar klassiekers! Ik heb mijn troost eten gemaakt warm gerookte zalm, en daar was het licht puntje! Langzaam kwam er inspiratie en werd ik weer enthousiast en gemotiveerd! Soms moet je maar gewoon terug naar het bekende om onbekende dingen te ontdekken!Het is al weer veel te lang geleden dat ik jullie op de hoogte heb gebracht van …

Het is al weer veel te lang geleden dat ik jullie op de hoogte heb gebracht van mijn activiteiten. Daarom hier weer even ren bericht!

Afgelopen zaterdag ( 7 nov) was het weer koken bij de boer! Altijd leuk om te koken met koeien om je heen! Ditmaal een 5 gangen diner.
– Steak tartaar
– Doperwten soep
– zeebaars met gestoofde prei en saffraan saus
– biefstuk van melkkoe met pompoen en pastinaak en rode wijn saus
– terrine van 3 soorten peer onder andere kwee peer van eigen boom
Ja mensen! Het gaat gebeuren! Een magische avond met culinaire hapjes en heerlij…

Ja mensen! Het gaat gebeuren! Een magische avond met culinaire hapjes en heerlijke drankjes! In samenwerking met Elmar Hofstee wordt het binnenkort mogelijk!!! Hou ons in de gaten!


Een nieuw concept bedacht om magic en eten samen te voegen! Magic diner! Een uniek concept in Nederland.
Hou Facebook in de gaten! En wie weet wordt u betoverd met lekker eten en magic. in samenwerking met bybart

oudejaarsdag is een gezellige maar altijd onverwacht drukke dag! met het jaarwis…

oudejaarsdag is een gezellige maar altijd onverwacht drukke dag! met het jaarwisseling arrangement van byBart heb je in ieder geval één zorg minder! je hebt namelijk genoeg lekkere dingen voor je gasten!

nieuwsgierig? neem rustig contact met me op of
kom voor meer info vanmiddag naar de kerstmarkt op het Waanderveld bij Popping Sport (Waanderweg 194) en proef alvast lekkere hapjes

of kom morgen naar de kerst markt in Erica:
scc.’t Schienvat
Heidebloemstraat 4 Erica en proef alvast lekkere hapjes

oudejaarsdag is een gezellige maar altijd onverwacht drukke dag! met het jaarwis…

oudejaarsdag is een gezellige maar altijd onverwacht drukke dag! met het jaarwisseling arrangement van byBart heb je in ieder geval één zorg minder! je hebt namelijk genoeg lekkere dingen voor je gasten!

nieuwsgierig? neem rustig contact met me op of
kom voor meer info vanmiddag naar de kerstmarkt op het Waanderveld bij Popping Sport (Waanderweg 194) en proef alvast lekkere hapjes

of kom morgen naar de kerst markt in Erica:
scc.’t Schienvat
Heidebloemstraat 4 Erica en proef alvast lekkere hapjes

Contact Brasserie byBart

Bij brasserie byBart in Emmen kunt u altijd terecht voor een heerlijke lunch of een goed diner of gewoon een lekkere koffie met huisgemaakt gebak. Heeft u een vraag of iets anders dat u ons wilt voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik accepteer dat Brasserie byBart mijn ingevulde gegevens opslaat en verwerkt.

Join the Email List

Stay up to date on our latest News & Events

OPENINGSTIJDEN
Ma 9.00 - 22.30 Keuken gesloten
Di 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
Wo 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
Do 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
Vri 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
Za 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
Zo 9.00 - 22.30 Keuken 12.00 - 21.00
CONTACT

Brasserie byBart

Golfparkdreef 1
7828 AL, Emmen

+31 6 38 268 941
info@brasseriebybart.nl